Nogomet
0

Riad Bajić: Potpisom za prvi tim Želje sam ostvario dječački san

Piše: Edin Isanović
Riad Bajić lijevo (Foto: Klix.ba)
Riad Bajić lijevo (Foto: Klix.ba)
Devetnaestogodišnji Riad Bajić ostvario je svoj dječački san na stadionu u Plzenu, kada je ušao u igru noseći plavi dres svog Željezničara, koji je igrao utakmicu 2. pretkola Lige prvaka.

Bajić je svojim talentom već dugo pod budnim okom stručnjaka s Grbavice, a trenutno je jedan od najperspektivnijih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Naš portal je 2010. godine pisao o mladiću koji je rođen 6. maja ratne 1994. godine.

Svoje prve fudbalske korake naučio je na šljaci pomoćnog stadiona na Grbavici, a trud i upornost donijeli su mu profesionalni ugovor s Plavima, koji je potpisao prije nekoliko mjeseci.

Bajić ne krije svoju radost zbog prilike da brani boje aktuelnog prvaka naše zemlje.

"Velika je čast i privilegija biti član najboljeg kluba u BiH. Potpisom ugovora sa Željom ostvario sam dječački san. U juniorskom timu postigao sam 35 pogodaka, što je bilo odlučujuće da se priključim prvom timu. Sretan sam zbog toga, kako ne bih bio", kazao je Bajić za Klix.ba.

Priliku za debi dobio je, možda i neočekivano, u dvoboju 2. pretkola Lige prvaka u Plzenu, protiv Viktorije. Osim ga je bio prisiljen uvesti u igru nakon što je ekipa bila desetkovana povredama i suspenzijama.

"Taj trenutak neću nikada zaboraviti. To se pamti", jasan je bio Bajić. Ipak, njegovu radost umanjilo je ispadanje. Kaže da je njegova ekipa u revanšu na Koševu primila dva jeftina pogotka i da se bilo teško vratiti nakon toga.

"Iskreno, meni je teško pao taj poraz. Volim Želju i nisam mogao sakriti emocije nakon završetka meča", priznao je Bajić.

Ekipa se već okrenula Premijer ligi, a u Gradačcu su ostvarili prvu pobjedu, iako ih s klupe nije vodio Amar Osim. Bajić vjeruje da će Željo voditi bitku za osvajanje nove duple krune.

"Cilj je jasan, želimo duplu krunu. Startali smo pobjedom u Gradačcu. Sada dočekujemo Travnik i nemamo pravo na kiks. Želimo nova tri boda i nastavak pobjedničkog niza“, zaključio je Bajić koji je poznat po jakom udarcu lijevom nogom.