Uoči utakmice
12

Repuh: Sve osim pobjede protiv GOŠK-a bi bilo veliki neuspjeh

Piše: D. B.
Senad Repuh (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 3. kola Premijer lige BiH u kojoj Bordo ekipa u nedjelju od 20:00 sati dočekuje GOŠK iz Gabele. Novinarima su se tim povodom obratili šef stručnog štaba tima s Koševa Senad Repuh i prvotimac Samir Radovac.

"Dvije sedmice su iza nas, radili smo na tome da psihološki vratimo ekipu, što je bilo prioritet. Pobjeda u Zenici nam je dala dozu samopouzdanja u ekipu, trudit ćemo se da idemo tim tempom. Sutra nas čeka veoma bitna utakmica, sve osim pobjede bismo smatrali velikim neuspjehom. Želimo ovjeriti ta tri boda iz Zenice, a pobjeda nad GOŠK-om bi nam dala vjetar u leđa i pozitivan pogled prema naprijed", izjavio je Repuh.

On ne može računati na lakše povrijeđenog Marka Mihojevića.

"Marko Mihojević je blaže povrijeđen i neće biti u konkurenciji za utakmicu, ostali su spremni", rekao je trener FK Sarajevo.

Samir Radovac (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Samir Radovac (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)

Potom se medijima obratio i Radovac, koji također očekuje pobjedu.

"Nadamo se pobjedi, kao i na svakoj drugoj utakmici. To treba biti cilj FK Sarajevo, naročito protiv slabijih ekipa. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda, pozivam navijače da nas podrže", kazao je Radovac.

Ekipa je zadovoljna radom novog trenera.

"Sve je zasad odlično, šef je nadogradio prethodnog trenera, radimo neke nove taktičke stvari. To se pokazalo u Zenici, već bolje stojimo. Vjerujem da će se poboljšanja nastaviti", završio je Radovac.