Nogomet
1

Red Army: Nismo učestvovali u incidentu s policijom u Mostaru

Klix.ba
Red Army
Red Army
Članovi Kluba navijača "Red Army“ Mostar su izdali saopćenje u kojem tvrde da nisu sudjelovali u incidentu koji se desio u utorak u Mostaru (10. septembra 2013.) nakon završetka kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, prema policijskim navodima, grupa navijača krenula je sa trga Musala prema Bulevaru gdje su ušli u sukob sa policijom koji su na toj lokaciji bili raspoređeni tokom utakmice. Tom prilikom je jedno policijsko vozilo oštećeno a policajci su kamenovani.

"Članovi navijačke skupine 'Red Army' su se za vrijeme incidenta nalazili na mostarskom trgu Musala gdje su slavili pobjedu reprezentacije sa građanima Mostara što mogu potvrditi i snimke slavlja koje su emitovane u informativnom programu Javnog servisa Bosne i Hercegovine (BHRT, FTV). Ograđujemo se od incidenta koji se dogodio i napominjemo da ta neimenovana navijačka skupina nisu pripadnici Kluba navijača 'Red Army' te podsjećamo da se naš Klub oduvijek zalagao za fer i korektno ponašanje kako na sportskim terenima tako i izvan njih", navodi se u saopćenju.