Nogomet
11

Real za Rominog Osvalda nudi Gaga i 10 miliona eura

Totalsport
Fernando Gago (Foto: AFP)
Fernando Gago (Foto: AFP)
Kako je Gonzalo Higuain sve bliže odlasku u PSG, u Realu su odlučili kao njegovu zamjenu dovesti nogometaša Rome Osvalda za kojeg su spremni ponuditi Fernanda Gaga i 10 miliona eura.

Prošlu sezonu Fernando Gago je vrlo uspješno odradio na posudbi u Romi, a njegov menadžer već je potvrdio kako je argentinski veznjak dogovorio uvjete ostanka u Rimu. Preostalo je da se klubovi dogovore oko odštete koja se procjenjivala na oko šest miliona eura.

S druge strane, u Realu navodno bezuspješno pokušavaju nagovoriti njegovog sunarodnjaka Gonzala Higuaina na ostanak na Santiago Bernabeuu, no on je čini se već odlučio preseliti na Park prinčeva u redove bogatog Paris Saint Germaina čiji trener Carlo Ancelotti traži pojačanja za narednu sezonu u kojoj će osim lova na državni naslov igrati i Ligu prvaka.

Prema navodima talijanske La Gazzette dello Sport u Realu su odlučili ponuditi Romi opciju da zadrži Gaga, te da uz dodatnih 10 miliona funti u Madrid presele najboljeg strijelca Rimljana Osvalda. Još jedan Argentinac, ali s talijanskim pasošem ove je sezone postigao 11 pogodaka u Seriji A, ali s njim su na Olimpicu imali dosta problema. Naime, Osvaldo je sudjelovao u tučnjavi koja je u svlačionici izbila između njega i još jednog "gauča", 20-godišnjeg Erika Lamele.

Stoga bi u Romi radi "mira u kući“ možda i mogli prihvatiti ovu ponudu Reala.