Nogomet
0

Real platio 100 miliona za igrača kojem nije zagarantirano mjesto u postavi

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Pomoćni trener španskog nogometnog diva Real Madrida, Paul Clement, tvrdi da mjesto u prvoj postavi za najskupljeg igrača svih vremena, Garetha Balea, nije zagarantirano.

U nedjelju je okončana "sapunica" u vezi s transferom Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid. Velšanin je kompletirao svoj transfer za rekordnih 100 miliona eura, no odšteta nije garancija da će Bale igrati od prve minute u Kraljevskom klubu.

"Konkurencija za mjesta je velika. Nikome nije zagarantirano mjesto, pa čak ni Baleu. Trener Carlo Ancelotti ima ideju kako bi ga htio koristiti u svom sistemu, no stvari se vrlo lako mogu promijeniti", rekao je Clement.

Bale bi mogao debitirati 14. septembra kada Real gostuje kod Villarreala u sklopu 4. kola Primere.

"Sve ovisi o tome koliko će puno ili malo igrati za reprezentaciju. Ako će biti maksimalno opterećen onda ćemo vidjeti da li će debitirati. Sve će biti jasnije kad se svi igrači okupe i odrade trening - dva", veli Clement.

Bale je, podsjetimo, unatoč povredi pozvan u reprezentaciju koju 6. i 10. septembra očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije i Srbije.