Liga prvaka, četvrtfinale
0

VIDEO / Real očekivano slavio, pobjeda Chelseaja u Lisabonu

Piše: N. J.
Salomon Kalou pogodio za pobjedu Chelseaja (Foto: AFP)
Salomon Kalou pogodio za pobjedu Chelseaja (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja i Real Madrida ostvarili su pobjede, i to kao gosti, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka. Real je bio bolji od APOEL-a sa 0:3, dok je tim iz Londona savladao Benficu 0:1.

Kako se i očekivalo, tim iz Madrida je ubilježio pobjedu na Kipru, protiv najvećeg iznenađenja dosadašnjeg dijela Lige prvaka, APOEL-a. Iako je prvih 45 minuta završeno bez golova, madridski je tim ipak prekrupan zalogaj za Kiprane, pa su nogometaši Josea Mourinha u nastavku ostvarili ono po šta su i došli. Benzema je u 74. minuti iskoristio asistenciju Kake i pogodio za 1:0, a Brazilac je osam minuta kasnije i sam zatresao mrežu, nakon dodavanja sunarodnjaka Marcela. Konačan rezultat utakmice, APOEL - Real Madrid 0:3, postavio je Benzema svojim drugim pogotkom u 90. minuti, nakon dodavanja Ozila.

Chelsea i Benfica su, prema očekivanjima, odigrali tvrdu utakmicu. Prvi dio završen je bez golova, a u sličnom ritmu igralo se i u nastavku, s po nekoliko (polu)prilika na obje strane. Veliku priliku imao je Chelseajev Mata u 60. minuti nakon što sudije nisu svirale penal zbog Terryjevog igranja rukom. Mata je u kontranapadu zaobišao i golmana Benfice, ali je onda iskosa pogodio stativu. Ipak, popravio je to Kalou u 75. minuti, nakon sjajnog prodora i asistencije Torresa. Španac je ubacio u peterac, te Kalouu nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu. Ispostavilo se da je taj gol donio pobjedu londonskoj ekipi, koja je sada napravila veliki korak ka polufinalu elitnog nogometnog takmičenja.


szólj hozzá: Benfica vs Chelsea 0:1 Kalou


szólj hozzá: APOEL- Real (0:1) Benzema


szólj hozzá: APOEL vs Real Madrid 0:2 Kaka


szólj hozzá: APOEL Real Madrid 0:3 Benzema

Liga prvaka, četvrtfinale:

Benfica - Chelsea 0:1 (Kalou 75) APOEL - Real 0:3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)