Nogomet
0

Real Madrid za Luku Modrića Zrinjskom plaća u ratama

Piše: J. H.
Luka Modrić u dresu Zrinjskog
Luka Modrić u dresu Zrinjskog
Real Madrid će do kraja 2014. godine ispuniti sve obaveze prema Zrinjskom po osnovu transfera Luke Modrića iz Tottenhama u Kraljevski klub.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio Darko Marić, generalni sekretar Zrinjskog, iz Madrida su dobili dopis u kojem su naveli da će Plemićima biti isplaćeno 0,5 posto od ukupnog iznosa koji je Real platio Tottenhamu.

"To bi trebalo biti oko 150.000 eura, a vjerovatno i više, zavisno od učinka Reala u Ligi prvaka", kazao je Marić.

Dinamika isplate novca bh. klubu bit će raspoređena u tri rate. Naime, kako je kazao naš sagovornik, prva rata trebala bi biti uplaćena u augustu, a preostale dvije rate do kraja naredne godine.

Ovo neće biti prvi put da Zrinjski dobije novac od transfera Luke Modrića. Desilo se to i 2008. godine, kada je veznjak iz zagrebačkog Dinama preselio u engleski Tottenham. Tada su od engleskog premijerligaša dobili 105.000 eura. Ukoliko Madriđani odluče prodati Modrića u budućnosti, mostarski klub će ponovo dobiti novac.

Podsjetimo, Luka Modrić je svoju prvu seniorsku sezonu (2003/2004.) proveo pod Bijelim Brijegom nakon što ga je Dinamo odlučio pozajmiti mostarskom klubu.

U dresu Plemića, novi veznjak Real Madrida odigrao je 25 službenih utakmica i postigao osam golova.