Nogomet
20

Real Madrid odgovara Barceloni: Spremno 60 miliona funti za Balea

Totalsport
Gareth Bale (Foto: Arhiv/AFP)
Gareth Bale (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju većine britanskih medija, španski nogometni doprvak Real Madrid spreman je predstojećeg ljeta ponuditi Tottenhamu vrtoglavih 60 miliona funti za dovođenje Garetha Balea.

Iza sjajnog Velšanina je odlična sezona, u kojoj je primio čak dva priznanja u engleskoj Premierligi. Naime, proglašen je najboljim igračem Premierlige, ali istovremeno i najboljim mladim igračem (23 godine) u najvišem razredu engleskog nogometa.

Stoga ovakve spekulacije ni najmanje ne iznenađuju, pogotovo nakon što je Barcelona danas (nedjelja) potvrdila da je realizirala transfer brazilskog genija Neymara, koji će se katalonskom divu priključiti po završetku Kupa konferederacija, odnosno početkom jula.

I veliki Zinedine Zidane je savjetovao predsjednika Reala Florentina Pereza da je krajnje vrijeme da klub otvori novčanik i plati koliko god je potrebno za brzonogog Velšanina.

Međutim, engleski mediji raspisali su se i o mogućoj klauzuli koju će tražiti Bale od Tottenhama za slučaj da odluči ostati u klubu. Navodno bi u novom ugovoru stajalo da ukoliko Spursi ne osiguraju nastup u Ligi prvaka dogodine, njemu odlazak iz ekipe u Real Madrid ne smije biti zabranjen.