Nogomet
114

Real i Villarreal nisu bili slučajnost: Real Sociedad srušio Barcelonu

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona tri ligaške utakmice ne zna za pobjedu! Dva poraza i jedan remi upisala je Blaugrana. To je računica nakon pobjede Real Sociedada nad Barcom (1:0) u 32. kolu na Anoeti.

Onaj remi Barcelone na El Madrigalu protiv Villarreala (2:2), poraz od Real Madrida na Nou Campu u El Clasicu (2:1) i sterilnost protiv Atletico Madrida u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, dok su Jorgandžije imale 11 igrača na terenu, nisu bili slučajnost. Niz od 39 mečeva bez poraza, koji je Barca imala do sudara sa Realom, uspavao je diva. Sada i Primera "visi u zraku", jer Atletico i Real su samo tri boda, odnosno četiri boda daleko.

Utakmica bi vjerovatno otišla u drugom smjeru da je El Haddadi u trećoj minuti iz velike prilike matirao Rullija, ali nije, pa je samo dvije minute kasnije Oyarzabal glavom matirao Brava na drugoj strani.

Barcelona je u nastavku imala - posjed. Real Sociedad je u drugom dijelu imao samo jedan šut, ali na kraju je ostalo 1:0.

Nismo navikli na lošu formu Barcelone, ali nipošto ne smijemo zaboraviti da je to opet tim koji je prvi u Primeri, koji ima prednost nakon prvog meča u četvrtfinalu Lige prvaka i koji igra finale Kupa Kralja. Odbrana titula u sva tri navedena takmičenja i dalje je realna iako je pritisak mnogo veći od očekivanog.

Tabela: