Gotovo zaboravljen
11

Reading oživljava Bešićevu karijeru, Everton će izgubiti 4 miliona funti

D. B.
Muhamed Bešić (Foto: EPA-EFE)
Muhamed Bešić (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji bh. reprezentativac Muhamed Bešić još uvijek je zvanično igrač Evertona iako je prošlo mnogo vremena otkako je odigrao posljednju utakmicu, no to bi se moglo uskoro promijeniti.

Prema pisanju britanskih medija, za gotovo zaboravljenog Bešića zainteresovan je Reading, klub koji ga je pokušao dovesti i tokom januarskog prijelaznog roka, ali dogovor s Evertonom tada nije postignut.

Bešićev ugovor s Evertonom ističe ovog ljeta što znači da će biti slobodan igrač, a u Readingu se nadaju da će ovog puta osigurati njegov potpis.

Dvadesetosmogodišnji Mo nije odigrao utakmicu za Everton od 2017. godine, a u međuvremenu je posuđivan Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

Everton je isplatio 4 miliona funti Ferencvarošu za Bešića nakon što je veznjak bio impresivan u reprezentaciji BiH na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Nekadašnji menadžer Evertona Roberto Martinez je hvalio Muhameda i nazivao ga "fenomenalnim", a mnogi su vjerovali da će postati "legenda" Goodison Parka. No, to se nije dogodilo, a Bešiću je sada potreban novi početak.

Volju da spasi Bešićevu karijeru i sebi osigura kvalitetno pojačanje očigledno ima srbijanski trener Veljko Paunović, koji je menadžer Readinga.