Otac sjajne Lane
164

Razočarani Velibor Pudar zauvijek napušta nogomet u Prvoj ligi Federacije BiH

D. P.
Pudar je već dugo član stručnog štaba NK GOŠK (Foto: Facebook)
Pudar je već dugo član stručnog štaba NK GOŠK (Foto: Facebook)
Velibor Pudar, otac evropske prvakinje u plivanju Lane Pudar, odlučio je napustiti nogomet u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Pudar je već dugo član stručnog štaba NK GOŠK iz Gabele, gdje obavlja poziciju trenera golmana. Otac naše najbolje plivačice razočaran je nakon remija na gostovanju Mladosti u Doboj-Kaknju (1:1).

Iako nije naveo o čemu se tačno radi, Pudara je najvjerovatnije šokiralo suđenje jer je njegov GOŠK imao prednost na poluvremenu golom Adeshine Fataija, ali je ostao bez nje iz jedanaesterca u nastavku utakmice.

Nakon toga sudija Sanel Silić dodijelio je dva crvena kartona, na obje strane po jedan, te je meč završen s mnogo tenzija. Velibor Pudar se odlučio oglasiti na društvenim mrežama i najaviti povlačenje iz Prve lige FBiH.

"Definitivno, poslije današnje utakmice, nikada više u svojoj trenerskoj karijeri neću biti trener u Prvoj ligi FBiH. Ispoštovat ću datu riječ i završiti ovu sezonu, posljednju u ovom rangu takmičenja", napisao je Pudar na Instagram i Facebook nalogu.

Inače, Velibor je i sam bio proslavljeni golman. Dubok trag ostavio je u svom Veležu, a tokom karijere igrao je u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Švedskoj i Finskoj.