Dogovor Barce i Atletica
0

Razmjena Griezmann - Saul sve bliža realizaciji

D. B.
Antoine Griezmann i Saul Niguez (Foto: EPA-EFE)
Antoine Griezmann i Saul Niguez (Foto: EPA-EFE)
Kako bi Barcelona mogla finansirati ostanak Lionela Messija u klubu, neophodno je da se riješi nekoliko nogometaša s visokim platama, a to bi moglo dovesti do odlaska Antoinea Griezmanna.

Španski mediji, među kojima je i ugledna Marca, navode da bi Barcelona i Atletico Madrid mogli razmijeniti igrače. Preciznije, Griezmann bi otišao, odnosno vratio se u Atletico, dok bi Saul Niguez došao u Barcu.

Madriđani su već doveli Rodriga de Paula ovog ljeta i tako ojačali svoj vezni red, tako da bi Saul mogao biti "žrtvovan" ovog ljeta.

Navodno, dva kluba pokušavaju zajednički pronaći "rupu u zakonu", kako odlazak Griezmanna ne bi bio finansijska katastrofa za Katalonce koji su besplatno doveli Sergija Aguera i Memphisa Depaya.

Dogovor između Barce i Atletica navodno je veoma blizu realizacije. Griezmann mora pristati na manju platu, dok Saulu preostaje da se pomiri s činjenicom da neće biti starter na svakoj utakmici. Italijanski novinar Fabrizio Romano javlja da su obojica igrača već dali "zeleno svjetlo".

Navijači Atletica su veoma ljuti zbog načina na koji je Griezmann otišao iz kluba, ali bi ga trener Diego Simeone dočekao raširenih ruku.