Ćiro Blažević
0

"Razmislit ću da li ostajem selektor"

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević izjavio je nakon sinoćnje revanš utamice baraža za SP 2010. godine, u kojoj je BiH poražena od Portugala, da je ponosan na rezultate koje je reprezentacija postigla pod njegovim vodstvom.

"Svojski sam se trudio, mnogi su igrači u proteklom periodu doživjeli afirmaciju. Ipak, jasno je da nisam uspio i trebam dobro razmisliti da li ću ostati na mjestu selektora. Sada je rano o tome govoriti, ovo je jedno od najvećih razočarenja u mome životu. Niko nema ovakve navijače. Iako teško razočarana publika je nakon meča pokazala koliko je uz reprezentaciju. Nisu se ponašali kako se obično ponašaju drugi nakon poraza, što je jako dirljivo", rekao je Blažević.

Izostanak Spahića, Misimovića, Rahimića i Muratovića, selektor bh. nogometne reprezentacije, ocijenio je nenadoknadivim gubitkom.

"Da smo imali ove igrače sigurno bi pobijedili. Falio nam je jedan gol. Sve bi bilo drugačije da smo ga postigli. U prvom poluvremenu propustili smo priliku da povedemo. Portugalci su se bili uplašili i vjerovao sam da ćemo u nastavku postići taj gol. Žrijeb nam je dodijelio najtežeg protivnika, Portugalci su svjetska klasa i ja im čestitam na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, između ostalog izjavio je Miroslav Ćiro Blažević koji je dodao kako je povreda koljena Zvjezdana Misimovića ozbiljnija nego što se u prvi trenutak mislilo."

Ćiro je još kazao kako reprezentacija BiH ima veliki prostor i da se u budućnosti mogu očekivati veliki rezultati.