Velika pobjeda Marseillea
390

Raspucani Kolašinac odlučio derbi i postavio novi lični rekord po broju golova u sezoni

D. P.
Kolašinac je treći najbolji strijelac svog kluba (Foto: Screenshot)
Kolašinac je treći najbolji strijelac svog kluba (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac pogodio je za pobjedu Marseillea na teškom gostovanju u derbiju kod Rennesa rezultatom 1:0.

Kolašinac briljira od odlaska iz Arsenala u Marseille i igranje kod Igora Tudora mu očigledno prija. Osim što je impresivan u odbrani, večeras je srušio lični rekord po broju golova u sezoni.

Naš reprezentativac je, iako bočni nogometaš, već na broju od četiri pogotka u ligi ove sezone. Od početka karijere nije imao takav učinak, a najviše golova (tri) imao je u posljednjoj sezoni u Schalkeu prije odlaska u Arsenal.

Kako je tek start marta, Kolašinac će sasvim sigurno popraviti učinak jer u Tudorovom Marseilleu igra vrlo ofanzivan nogomet. Zanimljivo, iako je bek, trenutno je treći strijelac svog tima u ligi ove sezone.

Pobjedu svom timu donio je pogotkom iz 57. minute. Bila je to uigrana akcija nakon faula, Cengiz Under je s desne strane proslijedio loptu za bh. reprezentativca, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Rennesa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao tako da je Marseille stigao do velike pobjede u borbi za Ligu prvaka, ali i potjeri za PSG-om. Marseille ostaje drugi, a Rennes peti na tabeli.

Gol pogledajte ovdje.

Rezultat i strijelac:

Rennes - Marseille 0:1 (Kolašinac 57')

Tabela: