Težak poraz u Zenici
104

Raščić nakon debakla bh. kadeta: Neko ko nije gledao meč će reći da su nas nadigrali

N. M.
Admir Raščić (Foto: NS BiH)
Admir Raščić (Foto: NS BiH)
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je danas ubjedljiv poraz u prijateljskom meču protiv Slovenije u Trening centru NS BiH u Zenici.

Savladali su ih vršnjaci iz Slovenije rezultatom 3:0, nakon što naši mladi nogometaši (do 17 godina) nisu iskoristili svoje šanse.

Strijelci za Sloveniju bili su Davi Pejičić, Nik Podlesnik i Alin Kumer Čelik, a izjavu je nakon meča dao selektor bh. tima Admir Raščić.

"Na prvu kad neko ko nije gledao utakmicu pogleda rezultat, reći će da su nas Slovenci u potpunosti nadigrali. Međutim, prema prikazanom na terenu to je daleko od istine. Prvo poluvrijeme nije bilo spektakularno ni sa naše, ni sa njihove strane. U drugom smo imali terensku inicijativu, stvorili dosta prilika, ali nažalost nismo uspjeli da ih iskoristimo. Pred kraj smo napravili grešku koju su gosti iskoristili i udvostručili prednost, kasnije nakon prekida primamo još jedan gol. Kad se sve uzme u obzir, ne možemo reći da je Slovenija nezasluženo pobijedila, ali rezultat je ipak previsok i ne odražava pravo stanje na terenu. Imamo za dva dana revanš i očekujem povoljniji rezultat", izjavio je Raščić, prenosi zvanična stranica Nogometnog saveza BiH.

Bosna i Hercegovina je danas igrala u sastavu: Aldin Aleta, Ivan Kraljević (84. Džan Kiridžić), Petar Đukanović, Emil Ćerimović (66. Malik Kolić), Vukašin Gostimirović (46. Afan Fočo), Kerim Alajbegović, Edvin Hadžić, Adel Šovšić, Admir Gojak (84. Siniša Ristić), Benjamin Džanović (46. Antonio Arapović), Nino Hodžić (66. Sanin Mešić).

BiH i Slovenija će u Zenici odigrati još jedan prijateljski meč, a on je na rasporedu u četvrtak od 11 sati.