Premiership
99

Rapsodija Arsenala za povratak na osam bodova prednosti iznad Manchester Cityja

D. P.
Nova ubjedljiva pobjeda Arsenala (Foto: EPA-EFE)
Nova ubjedljiva pobjeda Arsenala (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je još pet utakmica 29. kola engleske Premier lige u kojima je Arsenal nastavio sjajan niz pobjedom nad Leedsom rezultatom 4:1.

Topnici su se vratili na osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City, ali i s utakmicom više, nakon nove pobjede u velikom stilu.

Leeds je u prvom poluvremenu imao tri odlične šanse da povede, ali je u sva tri navrata pri 0:0 Aaron Ramsdale čuvao Arsenal.

Kada su gosti propustili te šanse, stigla je kazna. U 35. minuti dosuđen je penal za domaće, a Gabriel Jesus pogađa s bijele tačke. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Već u 47. minuti Ben White utrčava na drugu stativu i zakucava loptu od prečku gola Leedsa, da bi na 3:0 povisio Jesus svojim novim golom u 55. minuti.

Do kraja utakmice po jedan gol na obje strane. Rasmus Kristensen je smanjio na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Granit Xhaka pet minuta prije kraja.

I u ostalim utakmicama vidjeli smo golijade, a posebno se to odnosi na sjajan duel Brightona i Brentforda koji je završen rezultatom 3:3.

Gosti su vodili u tri navrata, ali je sva tri puta ekipa Galebova stizala prednost. Posljednji put, za konačnih 3:3, pogodio je Alexis Mac Allister s bijele tačke u 90. minuti.

Važne pobjede ostvarile su ekipe Bournemoutha i Crystal Palacea, dok su Nottingham i Wolves remizirali.

Svi rezultati:

Arsenal - Leeds 4:1

Bournemouth - Fulham 2:1

Brighton - Brentford 3:3

Crystal Palace - Leicester 2:1

Nottingham Forest - Wolves 1:1

Tabela: