Blizu potpisa ugovora sa Zenitom
118

Radovac: Treneri su zadovoljni, putujem u Rusiju, pa na turnire u Italiju i Španiju

Piše: Dalibor Bošnjak
Samir Radovac
Samir Radovac
Mladi igrač FK Sarajevo Samir Radovac proveo je nekoliko dana u kampu Zenita u Turskoj te se pokušavao nametnuti trenerima ovog ruskog kluba. Njihove je kriterije zadovoljio, tako da će uskoro otputovati u Rusiju, a potom u Italiju i Španiju, gdje će nastupiti na turnirima.

Radovac je u dresu Zenita za mladi tim odigrao nekoliko utakmica protiv seniorskih ekipa različitih klubova, a u jednoj od njih je direktno učestvovao u akcijama koje su rezultirale pogocima.

"Dok smo bili u Antaliji odigrali smo nekoliko utakmica, a u susretu protiv Gremija, koji je završen rezultatom 2:2, učestvovao sam u obje akcije koje su dovele do naših pogodaka. Na poluvremenu je bilo 2:0 za nas. Ja sam izašao iz igre, a onda smo nažalost u nastavku primili dva pogotka", izjavio je Radovac za portal Klix.ba.

Mladi igrač FK Sarajevo tvrdi da je ispunio očekivanja trenera Zenita te ga uskoro očekuje put u Rusiju, a potom i odlazak na turnire koji se igraju u Italiji i Španiji. Nakon turnira će biti poznato da li će potpisati ugovor sa ruskim klubom.

"Treneri su zadvoljni mojim igrama, a pohvalili su me i direktoru Zenita. Uskoro putujem u Rusiju, a onda nas očekuju turniri u Italiji i Španiji. Nakon prvog turnira će biti poznato da li ću postati igrač Zenita. Za sada sam presretan i prezadovoljan", završio je Radovac.

Ukoliko Zenit ponudi ugovor Radovcu, FK Sarajevo će inkasirati 250.000 eura.