Navijači se bune
5

PSG mijenja logotip i izbacuje obilježja kralja Luja XIV

Totalsport
Sportski direktor francuskog nogometnog kluba PSG-a, Leonardo, stao je u odbranu novog klupskog logotipa, koji bi svjetlo dana trebao ugledati već krajem ovog mjeseca.

Vodeća ekipa francuskog Le Championnata ima isti logotip još od 1972. godine, no sada je spremna za promjene, što nije naišlo na pozitivne reakcije navijača, koji smatraju da to narušava tradiciju kluba.

Boja PSG-ovog grba više neće biti tamnoplava, već svjetloplava, nešto poput grba ljutitog rivala Olympique Marseillea, što ponajviše smeta navijačima pariskog kluba.

"Poštovanje prema klupskoj povijesti ostaje. Nismo odlučili redizajnirati logotip kako bi ju narušili", rekao je Leonardo za L'Equipe.

"PSG je mjenjao logotip već pet puta u svojoj povijesti, a neke ekipe uradile su to i 10 puta. Mislim da su pogrešna nagađanja da to radimo kako bi podilazili moćnim vlasnicima kluba. Ovdje sam zbog klupske povijesti i stvaranja iste", zaključio je Brazilac.

Na novom logotipu riječ "Paris" ostala je na vrhu kruga, dok je riječ "Saint-Germain" prebačena na dno kruga, gdje je prije stajala godina 1970.

Najveća promjena je izbacivanje kolijevke ispod Eiffelovog tornja, koja je simbolizirala rođenje francuskog kralja Luja XIV u Saint-Germainu.