Nogomet
4

PSG i Manchester City drhte od UEFA-inog izvještaja

Totalsport
Evropska nogometna organizacija (UEFA) objavit će ove sedmice koje su ekipe u posljednje dvije godine prekršile Finansijski Fair Play.

Takozvano Klupsko kontrolno finansijsko tijelo (CFCB) sastat će se u utorak i srijedu, nakon čega će donijeti odluku u čak 76 slučajeva koje su proučavali. S velikim će iščekivanjem odluku čekati dva nogometna velikana PSG i Manchester City, koji su prema pisanju britanskih medija "debelo" prekršili Finansijski Fair Play.

The Sun je objavio priču prema kojoj je City u posljednje dvije sezone u minusu od 180 miliona eura, a spomenuti finansijski zakon dopušta maksimalni minus od 45 miliona. Ukoliko ga UEFA proglasim krivim, klub će pred CFCB-om morati odgovarati za svoje postupke, nakon čega će uslijediti odgovarajuća kazna. Ona se trenutno ne može pretpostaviti, ali vjeruje se da je isključeno da će klub biti izbačen iz Lige prvaka za iduću sezonu. Novčana kazna i zabrana dovođenja igrača su vjerovatnije mjere koje će UEFA poduzeti protiv kluba iz Manchestera.

Isto vrlo vjerovatno vrijedi i za pariski PSG, za koji je još prošle sedmice postalo jasno da uvelike krši Finansijski Fair Play. Slična kazna očekuje i njih.