Nemaju sredstva
16

Prvi veliki problemi za Chelsea: Klub ostaje bez tri važna igrača zbog zamrznute imovine

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon odluke Vlade Velike Britanije da uvede sanckije još uvijek aktuelnom vlasniku londonskog Chelseaja Romanu Abramoviču, tamošnji mediji pišu da bi se klub mogao naći u velikim problemima u narednim mjesecima i da bi zbog toga mogao ostati bez tri defanzivca.
Naime, ugovori za igrače ovog kluba Azpilicuetu, Rudigera i Christensena ističu na kraju sezone, a kako će Chelseaju biti onemogućeno da prodaje ulaznice, klupske artikle i vrši bilo kakve novčane transakcije, tako će se naći u gotovo bezizlaznoj situaciji u kojoj mogu ostati bez tri izuzetno važna igrača.
U klubu su se, jasno, već ranije pomirili s tim da će pojedini od spomenutih igrača napustiti London, a engleski mediji pišu da se planirali produžiti ugovor s dvojicom od tri igrača, no da to sada neće biti moguće i da će svi oni vjerovatno imati slobodu da potraže novi klub.
Navodi se i da bi klub mogao ostati bez Saula Nigueza kojem će isteći posudba iz Atletico Madrida, a klub ga neće moći otkupiti.

U međuvremenu, pišu mediji u Engleskoj, klub je dobio specijalnu licencu da nastavi takmičenje i rad, iako je Abramovič praktično odstranjen iz Britanije. Podsjetimo, Abramovič je prošle sedmice odlučio staviti Chelsea na prodaju, a obećao je da će novac od prodaje donirati za žrtve rata u Ukrajini.

Chelsea se trenutno nalazi na trećoj poziciji u Premiershipu sa 53 osvojena boda, deset manje od Liverpoola koji je drugi i pet više od Arsenala koji je četvrti, s tim da Topnici imaju i utakmicu manje pa je moguće da ta prednost može iznositi samo dva boda.

Također, pred plasmanom su u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u prvom meču pobijedili Lille rezultatom 2:0.