Granadi andaluzijski derbi
0

VIDEO / Prvi poraz Spahićeve Seville u Primeri, bh. kapitenu 90 minuta

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Andaluzijski derbi odiran na Sanchez Pizjuanu priprao je Granadi, koja je preokretom uspjela nanijeti prvi ovosezonski poraz Sevilli.

Nakon što su sjajno otvorili sezonu, Sevilla je upala u rezultatsku krizu. U prošlom su kolu u sudačkoj nadoknadi spasili bod protiv tada fenjeraša Racing Santandera, a večeras ih je porazio posljednjeplasirani tim Granade.

Optimistični su bili domaćini, pogotovo kada je u 38. sekundi Manu del Moral pogodio mrežu gostiju poslije jedne odbijene lopte. Imali su domaći još jednu priliku preko Trochowskog, a s druge je strane zaprijetio Abel iz slobodnog udarca, no na odmor se otišlo prednošću domaćeg sastava.

Granada je strpljivo gradila svaki napad i prijetila iz kontranapada, a onda su u 79. minuti poravnali rezultat. Strijelac je bio Geijo, koji je odbijanac glavom smjestio u mrežu Javija Varasa.

U završnici je veliku priliku Sevilla propustila preko Luisa Alberta, koji je iz blizine pucao pored gola, a onda je stigla kazna. Mikel Rico je u 90. minuti zabio za veliko slavlje gostiju koji su zadnju poziciju prepustili Getafeu.

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta u odbrani Seville.

Primera, 10. kolo:

Sevilla - Granada 1-2 (Manu 1/ Geijo 79, Rico 90)