Vruće glave
1

Procurio snimak Aubameyangovog ismijavanja menadžera Arsenala, sada je objasnio svoje uvrede

K. H.
Pierre-Emerick Aubameyang (lijevo) i Mikel Arteta (Foto: EPA-EFE)
Pierre-Emerick Aubameyang (lijevo) i Mikel Arteta (Foto: EPA-EFE)
Gabonski nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang u januaru je napustio Arsenal i karijeru nastavio u Barceloni, a kada je stigao u Španiju i postao novi igrač kluba, snimljen je kako žestoko kritikuje menadžera Topnika Mikela Artetu i zbog toga se sada još jednom oglasio i objasnio svoje riječi.

Aubameynag je svojevremeno bio prva zvijezda Arsenala i kapiten klub, a nakon nekoliko incidenata Arteta mu je prvo oduzeo traku, nakon čega ga je skroz uklonio iz tima. U konačnici, otjerao ga je iz Arsenala, što mu Gabonac nije oprostio.

Dokaz tome je videosnimak koji je posljednjih dana postao popularan na društvenim mrežama, a u kojem Aubameynag kritikuje bivšeg menadžera.

"Kada Arteta treba trenirati igrače koji imaju veliki karakter i koji su zvijezde, onda se on pogubi i to ne može uraditi. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može raditi i misliti da nešto stvara", rekao je ranije Aubameyang.

Nakon svega i brojnih kritika navijača Arsenala, još jednom se oglasio i to ovaj put na društvenim mrežama gdje je rekao da je u trenutku kada je video snimljen imao mnogo loših osjećanja u sebi, a da Arsenal radi sjajne stvari u ovoj sezoni i da im želi sve najbolje.

"Svjestan sam da postoji snimak koji je snimljen ubrzo nakon mog dolaska u Barcelonu. U to vrijeme sam još uvijek imao mnogo loših osjećaja u sebi, a Arsenal radi sjajne stvari ove sezone i želim svojim bivšim saigračama samo dobro, osim 6. novembra kada budu igrali protiv nas. Sada sam fokusiran na našu narednu utakmicu", poručio je Gabonac.

Popularni Auba je stigao u Arsenal u januaru 2018. iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura, a u 163 nastupa postigao je 92 pogotka.

Iako je s Barcelonom u januaru potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, nakon samo šest mjeseci napustio je klub i karijeru nastavio u Chelseaju.