Nogomet
31

Primjer koji pokazuje ljepotu sporta: Veliko prijateljstvo između Viteza i Čelika

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 27. kolu BHT Premijer lige Vitez na domaćem terenu dočekuje Čelik, a meč počinje u 17 sati. Pored borbe za opstanak koju vodi Vitez, veliku pažnju za ovaj meč privlači odluka čelnika Viteza da nastave sa tradicijom poklanjanja ulaznica gostujućim navijačima.

Prijateljstvo ova dva tima traje poprilično dugo, a dodatno je učvršćeno kada je Vitez u sezoni 2012/13. osvajanjem Prve lige Federacije BiH izborio učešće u najvećem rangu bh. fudbala, U premijernoj sezoni u BHT Premijer ligi Vitez je igrao u Zenici na Kamberovića Polju, a na tribinama, pored navijača Viteza, boravili su - Robijaši, navijači Čelika, koji su Vitezu pružali bezrezervnu podršku.

"Mi smo uvijek imali dobre odnose sa Čelikom. I dok smo bili Prva liga Federacije, igrali smo prijateljske utakmice sa njima. Najviše smo se približili Robijašima kada smo premijernu sezonu u Premijer ligi igrali na Kamberovića Polju. Oni su tada bili naši navijači i davali su nam veću podršku", kazao je za Klix.ba sekretar Viteza Stjepan Badrov.

U znak zahvale zbog podrške, čelnici Viteza su donijeli odluku da Robijašima poklanjaju besplatne ulaznice za mečeve kada Čelik gostuje Vitezu. Tako je za današnji meč podijeljeno 200 ulaznica.

"Dok god smo u Premijer ligi, Robijaši će imati određeni broj besplatnih ulaznica za naše utakmice protiv Čelika", rekao je Badrov.

Vitez je trenutno deveti na tabeli sa dva boda više od Borca koji je 11. i prvi je klub u zoni za ispadanje, dok je Čelik na sigurnom sedmom mjestu sa 39 bodova.

"Vjerujemo u opstanak. Sve je u našim nogama, tako da kažem. Idemo stepenicu po stepenicu. Zadovoljni smo posjetom. Uvijek može bolje, ali trenutno je posjeta na zavidnom nivou", kazao je Badrov.

Vitez do kraja sezone, pored današnje domaće utakmice protiv Čelika, ima gostovanje Rudaru iz Prijedora, zatim dočekuje Slaviju i na kraju u posljednjem kolu gostuje Borcu.