Nogomet
1

Primera: Sevilli i Athleticu po bod, petarda Real Sociedada

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Seville i Athletic Bilbaa podijelili su bodove na Sanchez Pizjuanu (1-1) u utakmici 16. kola španske Primere.

Sve zanimljivo dogodilo se u prvom poluvremenu, a posebno je vatreno bilo u prvih šest minuta kada su postignuta oba pogotka. Alberto Moreno je u 4. minuti doveo domaćina u vodstvo kada je lijepo potegnuo s petnaestak metara, a lopta je uz pomoć stative ušla u gostujuću mrežu. No, brzopotezno su gosti odgovorili i u 6. minuti izjednačili preko Susaete.

U prvom dijelu je bilo još pregršt šansi na obje strane, s tim da se opet zakuhalo pri kraju prvog dijela. Prvo je Sevilli zbog zaleđa poništen pogodak, a u 45. minuti su gosti na poklon dobili posve diskutabilni jedanaesterac kojeg je obranio Sevillin golman Beto.

U drugom se dijelu igra donekle razvodnila (makar treba reći da je Athletic bio dosta bolji), a recimo da za Sevillu nije igrao njen kapitenten, hrvatski nogometaš Ivan Rakitić.

Posljednjeplasirani Betis i dalje ne može izaći iz debele krize. Početkom drugog dijela, na gostovanju kod Real Sociedada, gosti iz Seville su imali aktivnih 1-1, no tad je uslijedio pravi potop. Još četiri pogotka je postigao Real Sociedad za konačnu 5-1 pobjedu, a ukupno je prvo ime ogleda bio Imanol Agirretxe koji je postigao dva pogotka.

U prvom nedjeljnom susretu nije uopće bilo tako vatreno, pa je utakmica Almerije i Espanyola završila bez pogodaka.

U večernjim će satima svoj susret u Madridu odigrati Atletico i Valencia.

Primera, 16. kolo:

Sevilla - Athletic Bilbao 1-1 (Moreno 4 / Susaeta 6) Almeria - Espanyol 0-0 Real Sociedad - Betis 5-1 (Agirretxe 6, 68, Ansotegi 55, Griezmann 62, Xabi Prieto 85 / Jorge Molina 19) Atletico Madrid - Valencia (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 43, 2. Atletico Madrid 40 (-1), 3. Real Madrid 38, 4. Athletic 29, 5. Villarreal 28, 6. Real Sociedad 26, 7. Getafe 23, 8. Sevilla 22, 9. Valencia 20 (-1)...