Nogomet
0

Primera: Deportivo slavio četvrti put zaredom

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četvrtom uzastopnom pobjedom u Primeri nogometaši Deportiva su pobjegli iz zone ispadanja. U subotu su u 31. kolu slavili na gostovanju kod Levantea s 4-0.

Sve je nedoumice oko pobjednika tim iz La Coruñe riješila već u prvih pola sata utakmice. Juan Carlos Valeron je dao gol u 12. minuti (prvi gol nakon augusta 2010. godine), osam minuta kasnije je strijelac bio Portugalac Pizzi, a u 28. je minuti uragansko razdoblje zaokružio njegov sunarodnjak Nelson Oliveira. Rezultat 3-0 se zadržao sve do sudačke nadoknade kada je postigao i treći Portugalac - Bruno Gama.

Deportivo je ovom pobjedom prestigao na tabeli Zaragozu i Granadu i sada, s utakmicom više od spomenutih ekipa, drži 16. mjesto. Zanimljivo je, također, da je u zadnje četiri utakmice sastav Fernanda Vazqueza postigao čak 13 pogodaka, a posljednji je put Deportivo na dva gostovanja zaredom postigao najmanje po tri gola daleke 1943. godine.

Spomenimo i da je u prvoj utakmici dana Valladolid svladao Getafe s 2-1. Klub iz predgrađa Madrida je pao nakon sedam uzastopnih kola bez poraza.

 

Primera, 31. kolo:

Valladolid - Getafe 2-1 (Oscar 68, Guerra 72 / Alcacer 45) Levante - Deportivo 0-4 (Valeron 12, Pizzi 20, Nelson Oliveira 28, Gama 90+2)

Kasnije:

Espanyol - Valencia Malaga - Osasuna