Kraj utakmice u Ljubljani
21

FOTO+VIDEO / Ibišević, Pjanić i Svraka za pobjedu BiH nad Slovenijom

Piše: J. Hadžiahmetović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prenos prijateljske utakmice između Slovenije i BiH koja je u počela u 18:00 sati na stadionu Stožice u Ljubljani.

90. minuta: Kraj utakmice! Golovima Ibiševića, Pjanića i Svrake, BiH je na stadionu Stožice savladala Sloveniju rezultatom 3:0. Bravo Zmajevi!

87. minuta: Bh. navijači ne prestaju pjevati na tribinama, BiH na korak do četvrte pobjede protiv Slovenije u međusobnm susretima.

82. minuta: Asmir Avdukić mijenja Asmira Begovića na golu.

80. minuta: Gooool! Muamer Svraka postigao je gol za vodstvo BiH protiv Slovenije od 3:0.

71. minuta: Brečko je šutirao, ali je lopta otišla pored stative gola Asmira Begovića.

70. minuta: Miroslav Stevanović i Vedad Ibišević izašli, Edin Višća i Senijad Ibričić ušli.

66. minuta: Zukanović je postigao gol, ali je sudija Kralovec prethodno svirao ofsajd.

63. minuta: Izašli Haris Medunjanin i Emir Spahić, ušli Muamer Svraka i Avdija Vršajević.

58. minuta: Bomba Miralema Pjanića iz slobodnjaka, ali je ovaj put Handanovič izašao kao pobjednik. S druge strane, zaprijetili su i Slovenci, ali je naša odbrana na vrijeme reagovala.

51. minuta: U nastavku utakmice, dvije šanse za Sloveniju. Prvo je šutirao Matavž a onda i Kirm. Međutim, Begović je bez problema odbranio oba šuta.

45. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme utakmice Slovenija - BiH. Zmajevi ponovo napadaju.

45. minuta: Sudija je svirao kraj prvog poluvremena prijateljske utakmice na stadionu Stožice. Golovima Ibiševića iz 33. i Pjanića iz 41. minute, BiH protiv Slovenije vodi sa 2:0.

41. minuta: Goooool! Pjanić je iskoristio odličnu asistenciju Džeke i bez problema savladao Samira Handanoviča! Bravo, bravo, bravo!

33. minuta: Goooool! Odlična akcija Zmajeva. Pjanić je nabacio sa vrha šesnaesterca, Ibišević glavom od stativu poslao loptu u mrežu Handanoviča. 15 golova Vede u 44 utakmice za BiH.

31. minuta: Još jedan ozbiljan napad BiH, međutim, Ibišević i Pjanić se nisu najbolje snašli.

27. minuta: Matavž je zaprijetio sa velike udaljenosti, ali je bio neprecizan.

24. minuta: Medunjanin je pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla u korner nakon što je udarila u živi zid.

22. minuta: Ako je suditi prema pjesmi navijača sa tribina, ova utakmica kao da se igra na Bilinom Polju u Zenici a ne u Ljubljani.

17. minuta: Kakva šansa za Sloveniju! Valter Birsa se našao sa Begovićem oči u oči, ali je naš golman fantastično odbranio. S druge strane, Džeko zaprijetio.

15. minuta: Jokić je imao polupriliku, ali je Begović pokupio loptu bez problema.

12. minuta: Još jedna šansa za BiH. Ovaj put Vedad Ibišević je sa nekih pet metara pogodio prečku. Zmajevi ubacili u višu brzinu.

12. minuta: Odlična prilika za BiH. Nakon nekoliko dodavanja, Pjanić je sjajno šutirao, ali je Handanovič odbranio.

10. minuta: Bez velikih šansi za gol u prvih deset minuta susreta. Snijeg i dalje ne prestaje padati.

7. minuta: Slovenci su zaprijetili, ali je Emir Spahić zaustavio šut reprezentativca Slovenije.

5. minuta: Navijači BiH nadmoćni su na tribinama u Stožicama. Pjevaju "Volim te, Bosno!".

2. minuta: Blaga inicijativa BiH u prve dvije minute. Džeko je imao priliku, ali je golman Handanovič na vrijeme istrčao i pokupio loptu ispred našeg napadača.

1. minuta: Glavni sudija Pavel Kralovec označio je početak utakmice između Slovenije i BiH. Sretno Zmajevi!

0. minuta: Još malo do početka utakmice. Himna BiH je intonirana, slijedi himna Slovenije.

0. minuta: Prema nekim procjenama, na stadionu se nalazi približno 10.000 navijača BiH.

0. minuta: "Svima onima kojima je BiH rezervna zemlja ne trebaju igrati u našoj reprezentaciji", kazao je za FaceTV bivši reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

0. minuta: Teren stadiona u Stožicama prema posljednjim informacijama nije u najboljem stanju nakon što su obilne snježne padavine danas zahvatile Sloveniju. Selektor Slovenije Katanec vjeruje kako će baš ovaj faktor ići Slovencima u prilog.

0. minuta: Navijači BiH i sportska javnost u našoj zemlji očekuju dobru utakmicu i, naravno, četvrtu pobjedu Zmajeva u susretima sa Slovenijom.

0. minuta: Srećko Katanec, selektor Slovenije, odlučio se na sljedećih 11 igrača: Handanovič, Cesar, Šuler, Ilič, Brečko, Jokić, Cvijanović, Krhin, Birsa, Kirm i Matavž.

0. minuta: Stadion Stožice se polako puni, a na tribinama su hiljade navijača naše reprezentacije i mnogobrojne zastave BiH.

0. minuta: Safet Sušić se odlučio za sljedeće igrače: Na golu je Asmir Begović, zadnju liniju odbrane čine Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović i Senad Lulić. U veznom redu su Haris Medunjanin, Adnan Zahirović, Miralem Pjanić i Miroslav Stevanović. U napadu su Vedad Ibišević i Edin Džeko. Na klupi su Avdukić, Ibričić, Svraka, Vršajević i Višća

0. minuta: BiH sa Slovenijom ima omjer 3:0 u pobjedama i porazima. Pobijedili smo ih u dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj. BiH je u gostima pobijedila 2:1 dok je na Koševu bilo 1:0. Treći susret, ovaj put prijateljski, također je odigran u Sloveniji 2008. godine. Tada su Zmajevi pod vodstvom Mirsolava Ćire Blaževića slavili sa 4:3.