Nogomet
3

"Prijatelji fudbala" u Foči: Međunarodni omladinski turnir

SRNA
U polufinalu 10. međunarodnog omladinskog turnira "Prijatelji fudbala" ("Football Friends"), na Gradskom stadionu u Foči večeras će igrati Rabotnički - Budućnost i Rijeka - Željezničar.

Prvog dana turnira, četvrfinalne susrete obilježila je maratonska penal serija na meču Rabotnički - Olimpija, kao i pogodak Edina Fatića, kojim je Rijeka slavila protiv Crvene zvezde sa 1:0.

Makedonci su savladali vršnjake iz Slovenije sa 11:10, pa će se večeras boriti za ulazak u finale.

Pobjednički pogodak za Rabotnički sa bijele tačke postigao je golman Riste Jankov, koji je nakon utakmice izjavio da je cijela utakmica bila napeta i do kraja teška i neizvjesna.

"U Foči je prelijepo igrati, impresionirao nas je teren, koji je odličan, za razliku od većine terena u Makedoniji, koji su u jako lošem stanju", rekao je Jankov.

Fudbaler Olimpije Ernest Grvala rekao je da je njegov klub očekivao da će doći do finala i da su razočarani zbog poraza.

Derbi prvog dana bio je susret novajlija na turniru, mladih igrača Rijeke i redovnog učesnika ove manifestacije Crvene zvezde, koja je, kao i prošle godine, već u startu poražena, pa će morati u razigravanje od 5. do 8. mjesta.

"Došli smo sa selekcijom mlađom godinu dana. Rijeka je čvrsta ekipa, borili smo se, ali smo olako primili gol", konstatovao je mladi igrač Zvezde Andrija Crnadak.

U preostala dva susreta, Budućnost je savladala Vojvodinu sa 2:1, dok je domaća Sutjeska poražena od sarajevskog Željezničara 0:2.

U razigravanju od petog do osmog mjesta, danas će igrati Olimpija - Vojvodina i Crvena zvezda - Sutjeska, a polufinalni susreti Rabotnički - Budućnost i Rijeka - Željezničar igraju se od 19 i od 20:30 sati.