Nogomet
8

Premijer liga: Sarajevu na megdan stiže najbolja gostujuća ekipa, Široki bez prava na kiks protiv Mladosti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 18. kola Premijer lige igraju se danas. Sarajevo na Koševu dočekuje Radnik, dok će na Pecari snage odmjeriti Široki Brijeg i Mladost Doboj Kakanj.

Za Bordo tim nema puno filozofije, osvajanje tri boda je imperativ. Tim iz Semberije je najbolja gostujuća ekipa. Van Bijeljine su osvojili 17 bodova. Sve sugerira da koševski tim čeka težak zadatak.

"Dolazi nam ekipa koja odlično igra u gostima, ali i mi igramo dobro i želimo osvojiti nova tri boda. U svom sastavu imaju veliki broj dobrih igrača, osvojili su Kup BiH prošle sezone, organizovani su i dobro vođeni. No, mi igramo na svom stadionu gdje uvijek idemo na pobjedu", izjavio je strateg Sarajeva Mehmed Janjoš.

Nogometaši Sarajeva najavljuju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi osvojili kompletan plijen i stigli na četiri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim. Bez dvojbe, domaći će imati i veliku podršku s tribina.

Gosti iz Semberije na najveći bh. stadion dolaze sa optimizmom. Pokušat će ostati neporaženi u ovom okršaju.

Širokom Brijegu na noge dolazi Mladost Doboj Kakanj. Timu sa Pecare neophodna su tri boda u borbi za ulazak u Ligu 6. Za očekivati je da će domaći od prvog sudijskog zvižduka jurišati ka golu Mladosti.

Izabranici Husrefa Musemića pokušat će ostati neporaženi na ovom gostovanju. Ulogu favorita prepuštaju Širokom Brijegu.

''Mislim da smo mi u posljednjih mjesec dana podigli nivo forme i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. U tim su se nakon kartona vratili Galić i Ramović. Što se tiče posljednjih šest ili sedam kola mislim da je sada najbolja situacija, da najviše igrača imamo na raspolaganju. Vidjet ćemo da li će to biti dovoljno da napravimo dobar rezultat", istakao je prvi šef struke Mladosti Husref Musemić.

Nedjalja

Sarajevo – Radnik 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Široki Brijeg – Mladost DK 16:00 sati (prijenos na BHT1)

Rezultati utakmica odigranih ranije: Sloboda – Krupa 2:1, Željezničar – Čelik 1:0, Olimpic – Metallehge 0:2, Vitez – Zrinjski 0:1.