Nogomet
15

Premijer liga: Pobjede Olimpica, Drine i Borca, zvižduci za Čelik na Bilinom Polju

Klix.ba
Čelik-Zvijezda (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U terminu od 17:00 sati odigrane su četiri utakmice 3. kola BHT Premijer lige. Postignuti su sljedeći rezultati: Mladost - Drina Zvornik 0:2, Travnik - Borac 1:2, Olimpic - Sloboda 1:0 i Čelik - Zvijezda 1:1.

Olimpic - Sloboda 1:0

Olimpic je na svom stadionu na Otoci savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 1:0. Prve minute susreta protekle su bez većih uzbuđenja. Tek u 17. minuti bilježimo prvu priliku za domaćine. Subašić je sjajno pucao, ali lopta ide preko gola gostiju.

Olimpic je nastavio napadati što se isplatilo u 29. minuti. Gojak je iz slobodnjaka pogodio za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata. Gosti su u nastavku pokušali doći do izjednačenja, ali bezuspješno.

Čelik - Zvijezda 1:1

Da u redovima Čelika nešto nije u redu moglo se vidjeti danas na Bilinom Polju gdje su domaćini dočekali gradačačku Zvijezdu. Na stadionu je bilo tek oko 300 navijača.

Zeničani u prvim minutama nisu uspjeli nijednom zaprijetiti. Slab početak nije se svidio navijačima koji su skandirali "Uprava napolje" i zviždali igračima.

Gosti su iskoristili lošu igru domaćina i poveli u 37. minuti. Strijelac je bio Stojanov nakon dobre asistencije Ordagića.

Međutim, samo dvije minute kasnije Čelik uspijeva izjednačiti. Kojić je pogodio nakon kornera. Domaćini su u drugom poluvremenu imali terensku inicijativu i nekoliko dobrih prilika.

Najbolju je možda imao Ribić u 62. minuti. Nogometaš Čelika je sa sedam metara glavom pucao pored gola. Rezultat je ostao 1:1.

Mladost - Drina Zvornik 0:2

Gosti iz Zvornika od prve minute su bili dominantniji i imali više od igre. U vodstvo ih je doveo Rustemović u 30. minuti.

Da je Drina bila bolja ekipa vidjelo se i u nastavku susreta. Gosti su stalno napadali, te u 45. minuti povećali vodstvo na 2:0 eurogolom Filipovića.

Travnik - Borac 1:2

Borac je u gostima savladao Travnik. Prvo poluvrijeme na Piroti proteklo je bez golova i većih uzbuđenja. No u drugom dijelu susreta sve se mijenja. Domaćini su odmah na početku poveli golom Jusufbašića koji je pogodio sa preko 25 metara.

Borac je izjednačio u 74. minuti, te u samom finišu pogodio za tri boda i pobjedu u Travniku. Strijelac je bio Subić.

BHT Premijer liga, 3. kolo:

Mladost - Drina Zvornik 0:2 Travnik - Borac 1:2 Olimpic - Sloboda 1:0 Čelik - Zvijezda 1:1