Nogomet
0

Premijer liga: Jovo Kojić donio važnu pobjedu Čeliku nad Borcem

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Fudbaleri Čelika su u dosta nezanimljivoj fudbalskoj predstavi na kraju uspjeli poraziti tim Borca rezultatom 1:0.

Iako su gosti iz Banja Luke većim dijelom utakmice bili ravnopravan protivnik, na kraju su se ipak radovali domaći igrači koji su do pobjedonosnog gola došli u samom finišu meča.

Čelik je na startu utakmice dominirao, ali su prvu priliku imali gostujući igrači. Poklon Jove Kojića zamalo je kaznio Savanović čiji je pokušak otišao pored gola, iako je Adi Adilović na golu Čelika bio već savladan. Uzvratio je Mahir Karić na drugoj strani, a dobrom intervencijom istakao se golman Jović.

Čelik je nadomak pogotku bio i u četvrtoj minuti nastavka kada je dobru priliku propustio Emir Jusić. U samom finišu meča nakon centaršuta Fenana Salčinovića iz slobodnog udarca u gužvi pred golom Borca najbolje se snašao Jovo Kojić pogodivši za trijumf Čelika.

Gosti su nakon primljenog pogotka protestvovali kod arbitra Irfana Peljte smatrajući da je Kojić prilikom postizanja pogotka faulirao gostujućeg golmana Jovića.

Minutu kasnije zbog ofsajda je poništen gol Borca nakon čega je burno reagovao trener gostiju Petar Kurčubić koga je zbog nesportskog ponašanja arbitar iz Sarajeva odstranio sa klupe, baš kao i Mihajla Savanovića.

Premijer liga BiH, deseto kolo:

Čelik – Borac 1:0