Neće biti nastavljena
15

Premiership donio neočekivanu odluku o utakmici prekinutoj nakon srčanog zastoja igrača

D. P.
Lockyer je srećom preživio srčani zastoj (Foto: EPA-EFE)
Lockyer je srećom preživio srčani zastoj (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Premier lige donijeli su odluku da se utakmica 15. kola između Bournemoutha i Lutona ponovi s početkom od prve minute.

Duel Premier lige u subotu prekinut je nakon dramatične situacije. Kapiten Lutona Tom Lockyer doživio je srčani zastoj nakon tačno sat vremena igre.

Srećom, Lockyer je preživio i ljekari su mu spasili život te se sada oporavlja u bolnici. Za to vrijeme, fanove je zanimalo šta će se dogoditi s utakmicom koja se igrala do 60. minute i u kojoj je rezultat bio 1:1.

Premier liga je danas donijela zvaničnu odluku i iznenadila mnoge. Iako je očekivano bilo da se odigra posljednjih pola sata, utakmica će u potpunosti biti poništena i igrat će se od prve minute i rezultata 0:0.

Utakmica će biti zakazana u kasnijem dijelu sezone, na proljeće i kada se za to ukaže slobodan dan u rasporedu.

Pristanak za ponovno odigravanje utakmice dali su čelnici oba kluba, sudije i čelnici Premier lige, koji su se još jednom zahvalili medicinskom timu koji je spasio život 28-godišnjem kapitenu Lutona i velškom reprezentativcu.

Ova informacija važna je i za igrače Fantasy Premier League igrice kojih na hiljade ima i u Bosni i Hercegovini. Svi koji posjeduju igrače iz utakmice Bournemouth - Luton ostat će bez bodova koji su upisani do 60. minute.