Nogomet
0

Premierliga: Tottenham dodatno otežao život Fulhamu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Tottenhama u prvoj su utakmici 35. kola engleske Premierlige na svom White Hart Laneu nadigrali Fulham s 3-1.

Učvrstili su se time Spursi na šestom mjestu, doduše s dvije odigrane utakmice više od Manchester Uniteda, te dodatno pogurnuli Fulham prema drugoj ligi. Cottagersi su u zoni ispadanja i neće im biti lako izvući se u preostala tri kola.

Tottenham je poveo u 35. minuti pogotkom Paulinha koji je pored zaspale odbrane gostiju dao gol iz neposredne blizine nakon nabacivanja Christiana Eriksena iz slobodnog udarca. Međutim, samo dvije minute kasnije je odbrana domaćih poklonila loptu Steveu Sidwellu koji je iskoristio priliku i izjednačio na 1-1.

U nastavku je Tottenham ipak doveo stvari na svoje mjesto. Najprije je u 48. minuti dao gol Harry Kane nakon nabacivanja Aarona Lennona, da bi 14 minuta kasnije strijelac postao i Younes Kaboul. On je, poput Paulinha u prvom poluvremenu, izbjegao pažnji gostujuće odbrane i smjestio u mrežu loptu koju je iz slobodnog udarca nabacio Eriksen.

Imali su gosti u 77. minuti priliku smanjiti zaostatak i vratiti nadu, ali udarac Sidwella s bijele tačke odbranio je Hugo Lloris. Kazneni je udarac skrivio Eriksen zbog igranja rukom u šesnaestercu.

Premierliga, 35. kolo:

Tottenham - Fulham 3-1 (Paulinho 35, Kane 48, Kaboul 62 / Sidwell 37)

Kasnije:

Aston Villa - Southampton Cardiff - Stoke Newcastle - Swansea West Ham - Crystal Palace Chelsea - Sunderland

Redoslijed: 1. Liverpool 77 (-1), 2. Chelsea 75 (-1), 3. Manchester City 71 (-2), 4. Arsenal 67 (-1), 5. Everton 66 (-1), 6. Tottenham 63...