Nogomet
0

Predstavnici FK Željezničar danas ne žele prisustvovati sastanku s predstavnicima Općine Novo Sarajevo

Klix.ba
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
U prostorije FK Željezničar jutros je stigao poziv kojim se predstavnici kluba danas pozivaju na sastanak s predstavnicima Općine Novo Sarajevo u vezi sa projektom "Evropska Grbavica", no, do sastanka danas neće doći.

Klub s Grbavice se oglasio saopćenjem u kojem je naveo o čemu je riječ, a pojašnjeni su i razlozi zbog kojih sastanka neće biti.

"FK Željezničar ovim putem obavještava navijače, sponzore, članove i prijatelje Kluba da smo jutros u 10:30 sati primili telefonski poziv od Općine Novo Sarajevo, kojim smo pozvani da prisustvujemo sastanku danas u 13:00 sati, na kojem bi pored predstavnika Kluba prisustvovali predstavnici Općine Novo Sarajevo i Sportskog društva Željezničar. Nakon ovoga bi, koliko smo upoznati iz medija, bila održana i konferencija za medije. Cijeneći činjenice da je poziv za sastanak došao neposredno prije održavanja sastanka, da administracija i odgovorne osobe kluba imaju obaveze vezane za odigravanje današnje gostujuće prvenstvene utakmice sa NK Čelik Zenica te da nismo dobili nikakve druge informacije (dnevni red i teme sastanka), naša odluka je da nećemo prisustvovati istom, te ćemo hitno predložiti pismenim putem održavanje sastanka u drugom terminu. Također napominjemo, da je načelnik Općine Novo Sarajevo u prethodnom periodu u više navrata odlagao termin održavanja ranije dogovorenih sastanaka", navodi se u saopćenju FK Ženjezničar.

Iz kluba će nastaviti tražiti rješavanje zahtjeva za istočnu tribinu, čija je izgradnja prekinuta.

"Informišemo javnost da smo kao klub poduzeli sve zakonom dozvoljene aktivnosti koje se odnose na zaštitu interesa kluba u okviru projekta 'Evropska Grbavica' te da smo Općini Novo Sarajevo dostavili i dodatna pojašnjenja i argumentaciju kojom zahtijevamo rješavanje našeg zahtjeva za istočnu tribinu. Od Općine Novo Sarajevo samo tražimo da postupa u skladu sa zakonom i praksom koju općina primjenjuje u obasti prostornog planiranja i građenja te sagleda sve činjenice u konkretnom postupku", saopćeno je iz FK Željezničar.