Nogomet
69

Predstavljen Mehmed Alispahić: FK Sarajevo je naozbiljniji kandidat za titulu

Piše: D. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je predstavljen novi igrač, a to je Mehmed Alispahić.

Alispahić je prethodnih sedam godina nastupao za klubove u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković rekao je da se nada kako će Alispahić pomoći Bordo ekipi da ostvari svoje ciljeve u ovoj sezoni.

"S Alispahićem smo u kontaktu dugo, bila nam je želja da ga dovedemo u naš klub. Kvaliteten je nogometaš, igrao je za najbolje klubove u Hrvatskoj. Nadamo se da će njegov kvalitet doći do izražaja u FK Sarajevo i da će nam pomoći da ostvarimo naše ciljeve. Želim mu da se što prije integriše u tim. Naša ekipa posjeduje kvalitet i na proljeće bi trebala biti još jača", izjavio je Ibraković.

Potom se okupljenim novinarima obratio Alispahić.

"Drago mi je što sam došao u FK Sarajevo. Imao sam teških šest mjeseci iza sebe rješavajući situaciju s Rijekom. Hvala čelnicima FK Sarajevo koji su bili strpljivi sa mnom. Hvala im na povjerenju, dat ću sve od sebe da se dokažem na terenu. Nadam se duploj kruni, želim da budem dio toga. Imao sam ponuda da ostanem u Hrvatskoj nogometnoj ligi, ali nisam želio. Došao sam u FK Sarajevo i nadam se najboljem", rekao je Alispahić.

U protekloj sezoni je pratio igre FK Sarajevo.

"Pratio sam Sarajevo u Evropi. Ima dosta dobrih igrača, odlična je to ekipa. Kad se sve posloži, najozbiljniji smo za osvajanje prvenstva", kazao je novi igrač tima sa Koševa.

Fizička sprema neće biti problem.

"Trenirao sam redovno, bio sam zdrav sve vrijeme, obavio sam i pripreme i spreman sam", dodao je Alispahić.

Otkrio je i koja mu pozicija najviše odgovara.

"Najviše mi leži pozicija ispred dva zadnja vezna".

Osvrnuo se i na Leona Benku, koji je ljetos iz Rijeke stigao u FK Sarajevo.

"Benko je imao jako dobru sezonu u Rijeci, postizao je golove. Nadam se da će tako biti i u Sarajevu", završio je Alispahić, koji je potpisao ugovor s FK Sarajevo do 1. septembra 2016. godine.