Ima mnogo varijabli
3

Predsjednik španske lige o šansama da se Messi vrati u Barcelonu: To je poput podzemne željeznice

K. H.
Lionel Messi i Javier Tebas (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi i Javier Tebas (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas govorio je o mogućnostima da se Lionel Messi vrati u Barcelonu i šta ovaj katalonski klub mora uraditi kako bi registrovao Argentinca u svojim redovima.
Kako je rekao, taj posao neće biti nimalo jednostavan za Barcelonu jer klub svakako ima problem s ogromnim primanjima igrača, a upravo zbog toga je i Messi napustio klub jer nije mogao biti registrovan kao igrač Barcelone.

Messi ima važeći ugovor sa PSG-om do kraja sezone, a onda će kao slobodan igrač moći birati novu sredinu u kojoj će igrati i svima je vrlo jasno da mu je velika želja da se vrati u Barcelonu i da u ovom klubu završi karijeru.

Tebas kaže da je najvažnija varijabla iznos plate koju će Messi imati, odnosno na koji način će Barcelona pokriti te troškove, prodajom igrača ili smanjenjem plata postojećim igračima.

"Meni taj posao u ovom trenutku izgleda jako komplikovano. Ima još vremena, ali morat će biti otpuštanja igrača i rezanja plata da bi se Messi mogao registrovati. A tu je i informacija, ona najvažnija, koja je nama nepoznata, a to je koliko će iznositi njegova plata. Puno je tu varijabli", rekao je prvi čovjek španske La Lige pa nastavio objašnjavati:

"Barcelona nije kao PSG, koji zbog svog bogatstva može priuštiti visoke plate nogometašima. Da bi se doveli igrači, moraju se spuštati primanja onih koji su već tu, to je nešto poput podzemne željenice. Moraš pustiti ljude da izađu kako bi mogao ući."

Messi i članovi njegove najbliže porodice stigli su prošlog vikenda u Barcelonu, gdje su doputovali iz Pariza sa 15 kofera. Sa suprugom Antonelom Roccuzzo i djecom stigao je na odmor u katalonski grad, no svakako da je u fokusu te informacije priča o njegovom povratku u klub.