Mogu im dati plate
32

Predsjednik La Lige potvrdio: Real Madrid idućeg ljeta može dovesti Mbappea i Haalanda

E. B.
Montaža: Klix.ba
Montaža: Klix.ba
Navijači Reala sanjaju o tome da iduće sezone njihov dres obuku Kylian Mbappe i Erling Haaland, no s pravom se pitaju da li je to izvodljivo s obzirom na finansijski fair-play španske La Lige koji je Lionela Messija primorao na odlazak iz Barcelone.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je riješio tu veliku dilemu i obradovao milione navijača Kraljevskog kluba.

"Real je izlaznim transferima zaradio 200 miliona, nisu trošili veliki novac tako da je jasno da mogu dovesti Mbappea i Haalanda idućeg prijelaznog roka", poručio je Tebas.

Tebas je istakao kako je Messijev odlazak iz Barcelone bio nužan kako bi se klub finansijski zaštitio od velikih finansijskih problema, no istakao je kako nije uredu da se u Španiji pazi na taj segment poslovanja klubova, dok se u Francuskoj to zanemaruje.

"Kontrola finansija u francuskim klubovima je očito zakazala. Kako je moguće da PSG može potrošiti 400 miliona i davati na plate još 500 miliona i moći odbijati vrtoglave ponude za Mbappea? UEFA-in sistem je pogrešan. Dozvoljavaju PSG-u velike finansijske minuse iz godine u godinu. Jasno mi je da njihov gazda ne žali milione kako bi osvojio Ligu prvaka i usrećio navijače, ali na taj način će sje**ti nogomet. To je veoma opasno šta oni rade", rekao je Tebas.