U svom stilu
98

Predsjednik Barcelone podigao prašinu: Gundogan je izabrao veliki klub ispred Cityjevog novca

N. K.
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Barcelonin predsjednik Joan Laporta ponovo se oglasio u javnosti kako bi ponudio određene odgovore vezane za katalonski klub, a opet je u svom stilu i podigao prašinu.
Naime, za TV3 je govorio o finansijama čitavog sportskog društva i košarkaškoj sekciji, ali je najviše pažnje očekivano posvetio transfer politici nogometnog kluba, odnosno planovima na predstojećoj ljetnjoj pijaci.

Odgovorio je i na pitanje zašto još nije produžen ugovor s Xavijem, koji je u prvoj kompletno odrađenoj sezoni na klupi donio Barceloni titulu prvaka Španije.

"Xavi ima ugovor još godinu. Svjestan je da je najbolji trener za Barcelonu i sjajna ličnost koja poznaje klub. Poštuje ga i mnogo pomaže. Pričat ćemo kada dođe vrijeme. Ne žurimo nigdje. Postoje neki prioriteti, a to je unapređivanje tima. Imamo plan koji će nam pomoći da registrujemo igrače. Već smo mu najavili da želimo pričati u budućnosti. On želi nastaviti, samo nismo postavili datum. Prioritete moramo prvo riješiti. Ljetna pijaca počinje u subotu, Gundogan je stigao. Postoji još bitnijih stvari i Xavi to razumije", rekao je Laporta.

Bilo je najavljeno da je transfer supertalenta Victora Roquea na pomolu, ali još nema ozvaničenja potpisa momka kojeg Barcelona planira do januara 2024. godine ostaviti na pozajmici u Brazilu.

"Radimo na tome", kratko je prokomentarisao Laporta.

Prebacio se potom na temu Ilkaja Gundogana.

"Učinio nas je ponosnim jer je izabrao veliki klub ispred Cityjeve finansijske moći i potencijala. Urađen je čaroban posao, Xavi je dao Gundoganu garancije i ukazao povjerenje. Osjećam da smo potpisali iskusnog igrača o kojem sam oduvijek sanjao da nosi dres velikog tima. Za njega će ovo biti veliki izazov. Evropski prvak i igrač velikih iskustva i raznovrsnih mogućnosti nam stiže", poručio je Laporta.