Mnogo zainteresiranih klubova
3

Predsjednik Atletica: Ne možemo zaustaviti Falcaov odlazak

Totalsport
Radamel Falcao i Enrique Cerezo
Radamel Falcao i Enrique Cerezo
"Ukoliko se ispune svi uslovi za odlazak našeg napadača Radamela Falcaa iz kluba, onda mi tu nećemo moći ništa učiniti", izjavio je predsjednik madridskog Atletica Enrique Cerezo.

Ugovor s Atleticom sjajni 26-godišnji kolumbijski napadač ima do ljeta 2016. godine. Prošle sezone Falcao je zabio 36 golova u svim natjecanjima, te je tada predvodio Atletico do naslova u Europa ligi. Ove sezone je Kolumbijac najzaslužniji što je klub osvojio europski Superkup (tri gola Chelseaju), te što trenutno dijeli prvu poziciju na ltabeli Primere, zajedno s Barcelonom.

Po osam golova su dosad u Primeri zabili Messi, Cristiano Ronaldo i Falcao.

No, mnogi eksperti se slažu kako je Atletico ipak premali klub za Falcaa, koji se sve češće dovodi u vezu s odlaskom u neki od većih klubova, kao što su Manchester City, Chelsea ili Real Madrid.

  • Ukoliko neki klub odluči zadovoljiti odštetni zahtjev koji smo postavili za Falcaa i plati nam taj novac, te se sam igrač složi s tim transferom, onda mi tu nećemo moći ništa uraditi, a on nam čak neće biti dužan niti reći "zbogom". No, u pitanju je odgovorna osoba, čovjek koji zna što je ugovor, kakva je njegova situacija i da se nalazi u momčadi u kojoj želi biti – izjavio je Cerezo.

Raniji izvještaji su govorili kako je Atletico postavio odštetu od 60 miliona eura za Falcaa. Cerezo vjeruje kako će ipak izvrsni golgeter ostati na Vicente Calderonu.

  • On je vrlo sretan u našem klubu i dok je god tako, on će biti Atleticov igrač.