Nogomet
0

Mourinho i Falcao od ljeta u Chelseaju?

FENA
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho dogovorio je povratak u Chelsea ovog ljeta, a sa sobom će dovesti napadača Radamela Falcaoa, javlja portal "Goal.com".

Ovaj portal navodi da bi trener Reala mogao preuzeti "vruću" klupu ekipe sa "Stanford Bridgea" na kraju sezone, nakon što je proteklih sedmica imao uspješne pregovore s klubom.

Vodstvo Chelseaja, predvođeno vlasnikom Romanom Abramovičem, mjesecima je pregovoralo s Mourinhovim agentima o senzacionalnom povratku čovjeka koji je klub vodio do dva naslova u engleskoj Premier ligi od 2004. do 2007.

Pregovori su bili fokusirani na "količinu" Mourinhove moći u donošenju odluka o dovođenju igrača te njegovoj poziciji u menadžmentu, gdje tehnički direktor Michael Emenalo drži poluge vlasti.

Smatra se da je postignut načelan dogovor da Portugalac tokom ljeta preuzme klupu od privremenog menadžera Rafaela Beniteza. Očekuje se da Mourinho potpiše ugovor nakon što sljedeći mjesec okonča trogodišnju epizodu u Madridu.

"Goal.com" navodi da bi prvo pojačanje Chelseaja nakon dolaska Mourinha mogao biti Kolumbijac Falcao, kojeg također predstavlja agent Jorge Mendes.

"Plavci" su odlučni da plate 59 miliona eura, kolika je otkupna klauzula u Falcaoovom ugovoru s Atleticom.

Vjeruje se da su detalji s Falcaom već dogovoreni i on će vjerovatno biti jedan od najplaćenijih igrača u historiji Premier lige s oko 295.000 eura sedmične plaće.