Derbi u subotu
9

Pred meč s Manchester Cityjem: Conte poželio Agueru brz oporavak

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kratko je prokomentarisao saobraćajnu nesreću koju je doživio jedan od najboljih igrača njegove ekipe Argentinac Sergio Aguero, a brz oporavak poželio mu je i trener Chelseaja Antonio Conte.

Podsjećamo, napadač ekipe s Etihada povrijeđen je rano jutros u saobraćajnoj nesreći u Amsterdamu kada se taksijem vraćao s koncerta omiljenog pjevača Malume, a nesreća se dogodila na putu prema aerodrumu, odakle se trebao vratiti u Manchester.

Prema prvim informacijama, Aguero je slomio rebro.

"Još uvijek nisam razgovarao s Aguerom. Trenutno pripremam trening. Danas ću razgovarati s njim. Nisam ljekar, a prve informacije govore da je slomio rebro", rekao je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Poruku podrške jednom od najboljih napadača u Premier ligi poslao je i trener Chelseaja Antonio Conte čija ekipa u subotu od 18:30 sati igra meč upravo protiv Građana.

"Žao mi je zbog nesreće koja se dogodila Agueru. Nadam se da će biti dobro", rekao je Conte.

Ukoliko se prve prognoze ispostave kao tačne te Kun Aguero bude dva mjeseca van terena, to znači da će vjerovatno propustiti kompletnu grupnu fazu Lige prvaka i da bi se na teren mogao vratiti tek početkom decembra.