Sablasna atmosfera
1

Pred 600 gledatelja Borac golom iz ofsajda pobijedio Posušje i prebacio pritisak na Zrinjski

N. M.
Trenutak kada je Borac postigao gol iz ofsajda protiv Posušja (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Borac postigao gol iz ofsajda protiv Posušja (Foto: Screenshot)
Nogometaši Borca večeras su pred gotovo praznim tribinama Gradskog stadiona u Banjoj Luci upisali pobjedu od 1:0 nad Posušjem u 28. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Utakmici je prisustvovalo 600 gledalaca, a tako se Borac vratio na pobjedničke staze i prebacio pritisak na Zrinjski, s kojim se bori za titulu prvaka, uoči večerašnjeg derbija Plemića sa Sarajevom u Mostaru.

Borac je kontrolisao utakmicu od njenog samog početka, ali su gosti iz Posušja dobro stajali u odbrani pa nisu dozvoljavali veće prilike.

Ipak, popustila je odbrana Posušja u 29. minuti i Borac iz prve prilike stiže do vodstva.

Jakov Blagaić je centrirao, a Alen Jurilj iz peterca trese mrežu za 1:0. Bila je to i jako diskutabilna situacija jer je ponovljeni snimak pokazao da se strijelac gola nalazio u ofsajd poziciji, ali pomoćni sudija nije signalizirao ništa.

Moglo je Posušje jako brzo do poravnanja. Istrčalog golmana Borca Marka Miloševića je zaobišao Leonardo Petrović, ali potom je promašio gotovo prazan gol prebacivši ga s 15 metara.

U nastavku utakmice ponovo je dominirao Borac, a u 68. minuti je Jovo Lukić propustio priliku da osigura svom timu miran finiš.

Do kraja je ostalo 1:0, a Posušje nije uputilo šut u okvir gola za svih 90 minuta.

Borac se pobjedom učvrstio na vrhu tabele sa 8 bodova više od Zrinjskog, na kojeg je i prebacio pritisak uoči derbija Plemića sa Sarajevom večeras u Mostaru od 20:30.

Posušje je petoplasirano s 41 bodom.

U narednom kolu Borac gostuje Širokom Brijegu, dok će Posušje ugostiti Zrinjski na domaćem terenu.

Rezultat i strijelac:

Borac - Posušje 1:0 (Jurilj 29')

Tabela: