Priključili se novi igrači
0

Poznata ekipa FK Sarajevo koja nastavlja zimske pripreme

Sarajevo-x.com
Ivan Sesar i Dilaver Zrnanović
Ivan Sesar i Dilaver Zrnanović
Stručni štab FK Sarajevo, s Draganom Jovićem na čelu, je odredio igrače koji sigurno idu na pripreme u zimskom periodu. Prvom timu će biti priključeni i mladi igrači Faris Handžić i Emir Plakalo. Na prvim treninzima su bili i novi igrači koji moraju proći medicinske preglede.

Jović će pripreme za proljetni dio sezone početi sa sljedećim igračima: Sedin Torlak, Dilaver Zrnanović, Amer Dupovac, Adi Adilović, Emir Obuća, Ajdin Nuhić, Asmir Suljić, Kenan Handžić, Sanel Trebinjac, Haris Handžić, Semir Bajraktarević, Ivan Sesar, Vučina Ščepanović, Nail Šehović, Anel Škoro, Đorđe Pantić i Zoran Belošević.

Osim pomenutih igrača, pripremama prvog tima FK Sarajevo će se priključiti i igrači iz omladinskog pogona, Faris Handžić i Emir Plakalo. Prema riječima prvog trenera Esada Selimovića, radi se o kvalitetnim mladim igračima koji će najvjerovatnije potpisati ugovore s klubom i zaigrati naredne polusezone.

Na prvim treninzima su bili prisutni i novi igrači Dženan Čeligija, Secouba Diatta i Sulejman Krpić. Oni će javnosti biti predstavljeni na posebnoj konferenciji za medije.

Dosadašnji prvotimci FK Sarajevo, Denis Čomor i Nermin Haskić, nalaze se na probama u drugim klubovima. Njihov status bi trebao biti poznat do 22. januara. Za njih su zainteresovani klubovi iz Rumunije i Rusije. Također, Adin Džafić je izrazio želju da napusti klub jer ima ponude iz inozemstva. S ovim igračem će u narednom periodu saradnja najvjerovatnije biti sporazumno raskinuta.

Osim Džafića, klub će napustiti i Almir Šmigalović, koji je nezadovoljan minutažom. Sporazum o raskidu ugovora je postignut i sa Aladinom Đakovcem, koji će svoju karijeru nastaviti u nekom od klubova iz regije.

Ranije je iz FK Sarajevo saopćeno kako su klub napustili Damir Hadžić, Amar Kadić, Ibro Hodžić, Meldin Hodžić, Edin Čakal, Jasmin Peljto, Ajdin Maksumić, Jasmin Čampara, Edin Pehlić i Nihad Mujkić.

Prvi dio zimskih priprema ekipa sa Koševa planira obaviti u Hercegovini, tačnije u Čitluku i to u periodu od 30. januara do 5. februara, dok drugi dio zimskih priprema od 15. do 23. februara klub planira provesti u Medulinu (Hrvatska) ili Međugorju (Bosna i Hercegovina).