Nogomet
21

Povrijeđeni Ćiro: Ako ne uspijem sa Slobodom, napravite mi dženazu

Piše: D. Brkić
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević nikako ne može da preboli poraz od Bratstva u Gračanici. Kaže kako je bio u posebnom psihičkom stanju, a od jutros mu otiče i lijeva ruka.

"Ne znam šta je u pitanju, ali me užasno boli. Nisam pao, nisam se udario, ali sam znao da će me taj poraz u Gračanici razboliti. Eto, to se i dogodilo“, kaže on.

Potom je upućivao kritike na račun svojih igrača od kojih sutra očekuju da daju 200 posto svojih mogućnosti.

"Neće moći kao u Gračanici. J... ću im sve! Mijenjat ću ih u prvoj minuti. Moraju poginuti, u sportskom smisli kazano, ili me neće biti“, dodao je on.

Kaže kako noćima ne spava, kako je posvećen Slobodinom cilju, a on se zove Premijer liga BiH.

"Ako ne uspijem ovdje mi organizujte dženazu. Diskretno i daleko od onih mojih iz Zagreba. Već sam umislio kako sam umro i kako su mi na sahranu došli svećenici. Kada je treći počeo govoriti moja Katarina je pala u nesvijest, a kada je govor počeo držati Zdravko Mamić u raku je pala moja žena. Zato je bolje da mi ovdje organizujete dženazu ako ne uspijem sa Slobodom“, rekao je u svom stilu Miroslav Blažević.

Pred njim je još devet kola, a prva utakmica u nizu je sa GOŠK-om iz Gabele. Utakmica se igra sutra u 16 sati na stadionu Tušanj.