Afrički Kup nacija
0

Povreda Essiena na treningu, upitan protiv Burkine Faso

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kapetan ganske nogometne reprezentacije Michael Essien povrijdio je koljeno na posljednjem treningu svoje selekcije u Angoli, zbog čega bi mogao propustiti ostatak Afričkog kupa nacija.

Chelseajev veznjak, koji je zasad na turniru odigrao tek 45 minuta, upitan je za odlučujući dvoboj 3. kola skupine B protiv Burkine Faso u Luandi u kojoj je Gani nužna pobjeda za prolaz dalje.

"Essien je dobio neugodan udarac na treningu i završio je u bolnici na pretragama. Sada se trenutno odmara u hotelu. Još uvijek ne znamo težinu povrede", rekao je glasnovovornik ganske reprezentacije Randy Abbey.

Essien je stigao u Angolu sedam dana nakon ostatka reprezentacije zbog povrede zadnje lože koju je pokušavao zaliječiti u Londonu, a sada kada je to napokon uspio, stigli su ga novi problemi.

Utakmicu protiv Burkine Faso Gana igra u utorak u 17 sati po srednjeeuropskom vremenu, a u tom joj je dvoboju nužna pobjeda za prolazak dalje. Skupina B je jedina koja broji tri tima(zbog otkaza Toga), a plasman dalje je već osigurala Obala Slonovače koja ima 4 osvojena boda, pobjedom upravo nad Ganom 3-1.