Pogba ponovo pozitivan
110

Potpuni krah i najvjerovatniji kraj karijere nekada jednog od najboljih igrača na svijetu

D. P.
Pogba je već ušao u četvrtu deceniju života (Foto: EPA-EFE)
Pogba je već ušao u četvrtu deceniju života (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni francuski nogometaš Paul Pogba trebao bi se suočiti sa četverogodišnjom zabranom igranja nogometa nakon što je i njegov B uzorak pozitivan na testosteron.

Pogba (30) prošlog mjeseca testiran je pozitivnim na višak testosterona u krvi, a sada je i njegov B uzorak pozitivan na istu nedozvoljenu supstancu, tako da ga čeka četverogodišnja zabrana igranja nogometa.

Juventus je već spremio raskid ugovora sa svojom zvijezdom koji je plaćen oko 150.000 eura sedmično. To bi, po svemu sudeći, trebao biti tužan kraj karijere velike nogometne zvijezde koja je mogla i morala mnogo više.

Tragovi viška testosterona u Pogbinoj krvi prvi put su pronađeni nakon pobjede Juventusa nad Udineseom. Bivša zvijezda Manchester Uniteda nije igrala u toj utakmici, ali je testirana nakon završetka duela.

Sada je podvrgnut i B uzorku pošto je dobio tri dana da osigura sekundarni uzorak, ali je i on pokazao iste rezultate tako da Francuzu slijedi duga suspenzija. Automatski je dobio zabranu igranja od strane šefova Antidopinške službe Italije.

Pogba će sada biti priveden na ispitivanje pred antidopinški sud i ukoliko se proglasi krivim, bit će suspendovan na četiri godine. Kako je i ranije govorio da razmišlja o kraju karijere, to bi svakako značilo i da se neće vraćati nogometu.