Gubimo li dragulja?
54

Potencijalni Zmaj (18) debitovao za reprezentaciju Amerike, oduševljavao je potezima

N. M.
Esmir Bajraktarević (Foto: Screenshot)
Esmir Bajraktarević (Foto: Screenshot)
Talentovani 18-godišnji nogometaš Esmir Bajraktarević u subotu navečer je debitovao za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.
Bajraktarević je zaigrao na prijateljskoj utakmici Amerike protiv Slovenije i na debiju je oduševio brojnim sjajnim potezima kojim ja na muke stavljao Slovence.

Slovenija je ostvarila trijumf s minimalnih 1:0, strijelac gola bio je Nejc Gradišar, a Bajraktarević je na teren ušao u 61. minuti utakmice i igrao na poziciji desnog krila.

Pokazao je u posljednjih pola sata Bajraktarević svoj raskošni talenat. Sjajno je kontrolišući loptu u brojnim navratima napravio dar-mar u šesnaestercu Slovenaca, ali Amerika ipak nije mogla do poravnanja.

Bajraktarević je nedavno svrstan među najtalentovanije nogometaše američkog MLS-a, gdje nastupa za New England, a prošle godine se dosta govorilo o tome da će pristati da nastupa za Zmajeve.

Naravno, ta opcija nije otpala s njegovim sinoćnjim nastupom za Ameriku jer se nije radilo o zvaničnoj utakmici, pa je i dalje moguće da Bajraktarevića vidimo u dresu našeg nacionalnog tima.

Bajraktarević je rođen 2005. godine u Wisconsinu (SAD), a dosad je nastupao za sve omladinske selekcije Amerike, no posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine, zemlje svojih roditelja.