Utakmica FA Cupa
20

Postigli gol pa brutalno ismijali Scholesa i njegovu skandaloznu fotografiju s kćerkom

D. P.
Igrači Chesterfielda su prošli dalje u FA Cupu (Foto: Screenshot)
Igrači Chesterfielda su prošli dalje u FA Cupu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Chesterfielda izbacili su Salford u FA Cupu pobjedom rezultatom 2:0 na gostovanju, a utakmica će ostati upamćena po proslavi pogotka koja je izazvala brojne reakcije u britanskoj javnosti.

U 28. minuti nogometaš gostiju Liam Mandeville je pogodio za vodstvo gostiju, a onda su igrači ovog tima ismijali legendarnog igrača Manchester Uniteda Paula Scholesa.

Scholes je, podsjetimo, jedan od vlasnika Salforda, tima protiv kojeg je Chesterfield igrao pa su baš ovu utakmicu odabrali da pokažu svoju kreativnost.

Legendarni engleski nogometaš i jedan od najvećih ikada koji su nosili dres Manchester Uniteda je u oktobru bio na udaru javnosti. Naime, njegova kćerka Alicia (20) je na Instagramu objavila fotorgrafiju na kojoj je njeno stopalo u ustima oca i uz to stoji opis "Istinska ljubav".

Ta fotografija zgrozila je javnost u Engleskoj, a Scholes se našao na udaru kritika. Slavni vezista je sklon skandalima van terena bio i ranije, no ova fotografija je nešto što se ni od njega nije moglo očekivati. Fotografija je ubrzo uklonjena, ali je Scholes i dalje na meti žestokih kritika.