Ponudili 55 miliona eura
0

Ponudu Napoliju za Cavanija poslao je Manchester City

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: Arhiv/AFP)
Edinson Cavani (Foto: Arhiv/AFP)
Txiki Begiristain, sportski direktor Manchester Cityja, na Božić je poslao službenu ponudu Napoliju za transfer urugvajskog napadača Edinsona Cavanija vrijednu 45 miliona funti, odnosno 55 miliona eura, piše Sunday People.

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, odmah nakon Božića je javno obznanio kako je jedan klub poslao ponudu od 55 miliona eura za Cavanija, ali nije želio otkriti o kojem klubu se radi.

Bilo je poznato da su Manchester City, Chelsea i Juventus zainteresirani za Cavanija. Mirror prenosi da je klub koji je poslao ponudu aktualni engleski prvak Manchester City.

"Cavani je ratnik koji utjelovljuje sve ono najbolje od Napolijevog duha i naših navijača. Zbog toga sam odbio ponudu od 55 miliona eura za njega", objasnio je De Laurentiis.

"Znam da je bilo zanimanja za mene iz Premierlige. Držim da bih bio uspješan u engleskom prvenstvu, to bi bilo uzbudljivo", dodao je Cavani.

Mirror podvlači da je Manchester City poslao ponudu za Cavanija prije fizičkog sukoba na treningu između talijanskog menadžera Roberta Mancinija i njegovog sunarodnjaka, kontroverznog napadača Marija Balotellija, te zaključuje kako je posrijedi još jedan dokaz da su Balotelliju dani u Cityju odbrojani.