Nogomet
27

Pogodak Milana Đurića u porazu Cesene od Zukanovićevog Chieva

Piše: A. D.
Milan Đurić (Foto: Arhiv)
Milan Đurić (Foto: Arhiv)
Lider Serije A Juventus sa visokih 7:0 kao domaćin porazio je slabašnu Parmu u 11. kolu Serije A. Pogotke za Staru damu postizali su Llorente, Tevez i Morata po dva puta, Lichtstener i Morata.

U malom bh. derbiju Zukanovićev Chievo porazio je Đurićevu Cesenu rezultatom 2:1. Domaćin je vodio od 48. minuta pogotkom Pellissera, a začetnik akcije iz koje je gol postignut bio je Ervin Zukanović. Izjednačenje Ceseni donio je bh. internacionalac Milan Đurić dva minuta pred kraj. Pellisier je svojim drugim pogotkom donio važnu pobjedu za Chievo.

Zukanović je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Đurić ušao u 52. minutu. Cesena je 19. na tabeli sa sedam bodova, dok je Chievo jednu stepenicu iznad bodom više.

Senad Lulić igrao je 90 minuta u porazu Lazia od Empolija na gostujućem terenu. Bilo je 2:1, za domaće su pogađali Barba i Maccarone, dok je jedini gol za Lazio postigao Đorđević.

Palermo i Udinese, odnosno Cagliari i Genoa podijelili su bodove, a u oba slučaja bilo je 1:1. Na tabeli vodi Juventus sa 28 bodova, a na drugom mjestu je Roma sa šest bodova manje i jednom utakmicom manje.