Rekonstrukcija stadiona
38

Pogledajte završne radove na stadionu Zrinjskog, rok za kompletiranje je 18. juli

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Radovi na rekonstrukciji stadiona pod Bijelim Brijegom, zbog kojih Zrinjski nije na svom terenu igrao više od pola godine, užurbano se privode kraju kako bi osmostruki prvak BiH na svom terenu spremno dočekao evropske utakmice.

Zelena površina nogometnog terena je u potpunosti završena te se provode brojne infrastrukturne aktivnosti kako bi stadion mostarskih Plemića u potpunosti zadovoljio sve kriterije UEFA-e, uvjerila se ekipa portala Klix.ba prilikom obilaska mostarskog stadiona.

Zatekli smo građevinske mašine koje rade na postavljanju asfalta na atletskoj stazi oko nogometnog travnjaka, ali i brojne radnike koji uređuju tribine, farbaju zidove i ogradu kako na tribinama, tako i objektima u samom kompleksu stadiona.

Kako su nam iz kazali iz HŠK Zrinjski, stadion mora biti spreman za evropsku utakmicu koja će se igrati u Mostaru 18. jula jer nema plana B za meč koji je zakazan za 20:00 sati.

Tada će aktualni šampion BiH ugostiti armenskog prvaku Urartu u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka u uzvratnom meču nakon što će se dvije ekipe susresti 11. jula u Armeniji.

Podsjetimo da zbog rekonstrukcije terena na stadionu pod Bijelim Brijegom Zrinjski više od pola godine nije igrao u Mostaru te je cijeli dio proljetne sezone igrao na stadionu Bare u Čitluku.

Uprkos otežanim uslovima mostarski Plemići su tokom sezone osvojili duplu krunu tako što su se okitili osmostrukom titulom prvaka BiH i pobjednikom Kupa BiH.